Logo YNGINE

 

Ontwerp van lage temperatuur en onderdruk test-faciliteit

In samenwerking met een engineeringsbedrijf heeft Yngine deze test-faciliteit uitgewerkt, welke wordt gebruikt door ESA / ESTEC Test Centre. Deze test-faciliteit heeft als doel om diverse testen uit te voeren voor het JUICE Project (Jupiter Icy Moons Explorer).

Deze test-faciliteit, of testkamer, is een specifiek op maat ontworpen grote vacuĆ¼mkamer, en wordt ook afgekoeld tot minus 180 graden Celsius om diverse antenne systemen te testen. Een groot aantal aansluitingen zijn aanwezig op de testkamer voor het voeden van de ingebouwde koeling en het aansluiten van een groot aantal meet instrumenten. Tevens is het nodig om een hoog vacuĆ¼m te bereiken in de testkamer, om zo de omgeving na te bootsten waarin de apparatuur straks hun werk uit dienen te voeren. Beide deksels zijn te verwijderen van de testkamer, zodat er maximale toegankelijkheid is.

Op 14 april 2023 heeft de Ariane 5 raket deze bijzondere satelliet voor het JUICE project succesvol gelanceerd. Na ongeveer 8 jaren reizen (dus in 2031) zal de satelliet Jupiter en zijn manen bereiken. Vervolgens zal gedurende 3 jaren onderzoek worden gedaan en zullen allerhande baanbrekende metingen worden uitgevoerd.

Het ontwerpen van deze test-faciliteit heeft de nodige tijd gekost om aan alle eisen en wensen te voldoen. Via onderstaande links van ESA is uitgebreide informatie te vinden van het JUICE project, en is te lezen en te zien dat de test-faciliteit naar alle tevredenheid functioneert.

Link 1 Ultra-Cool test of Jupiter instrument

Link 2 Hot_and_cold_space_radio_testing

Link 3 Huidige locatie JUICE satelliet

Enkele foto's en links zijn afkomstig van www.esa.int

... terug.
YNGINE - Tsjerkeleane 2A - 9038TD - Ingelum
Copyrights by YNGINE
Site laatst bijgewerkt : Januari 2024